Verslag Kick-Off 14/2/2019

Afgelopen donderdag de 14e februari hadden we de startavond van het samenbijbellezen-project. In een nokvolle combizaal 4&5 van ‘Het Morgenlicht’ werden diverse presentaties gehouden. Geweldig om zo’n mooie opkomst te zien vanuit de verschillende gemeenten en van verschillende leeftijden.  

Het was een mooie avond waarin we gestart zijn met het lied: Heer, wijs mij uw weg (opw. 687). Huibert Prins was via YouTube aanwezig met een inleidend filmpje over de reis door 66 bijbelboeken.

Christian Zomer hield daarna een inleiding over de waarde van het Bijbel lezen aan de hand van 2 Timotheüs 3:14-17. Daarna hebben 3 predikanten (Albert Feijen, Adrian Verbree en Roelof Tigelaar) kort de samenkomsten in 2019 toegelicht welke zij zullen gaan leiden. Er werd kort iets verteld over de te lezen bijbelboeken, de indelingen van de avonden (samenkomsten) en er werden leestips gedeeld. De hoofdlijnen hiervan zijn ook op de website www.samenbijbellezen.nl (kopje ‘Nieuws’) geplaatst.

Hiermee is het ‘samenbijbellezen’ van start gegaan! Mocht je de avond gemist hebben, geen probleem. Je kunt ten allen tijde aanhaken. Het mooiste is natuurlijk om vanaf het begin mee te doen maar je kunt eventueel ook blokken overslaan.

De gehele Bijbel is ingedeeld in 14 leesblokken. Elk blok wordt afgesloten met een bijeenkomst waarin de hoofdlijnen en verbanden worden toegelicht, je ervaringen kunt delen en vragen kunt stellen. Eind 2020 hopen we af te sluiten met het bijbelboek Openbaring.

Alle informatie, waaronder de indeling van de leesblokken en het dagleesrooster 2019 (PDF) vind je terug op www.samenbijbellezen.nl. Het dagleesrooster 2020 zal later dit jaar verschijnen. Via de Leesrooster>Dagrooster kun je je aanmelden voor de te lezen teksten per e-mail. Je krijgt dan dagelijks een email met de tekst zodat je bij kunt blijven. Mocht je liever geen dagelijkse email krijgen maar toch bereikbaar willen zijn voor eventuele andere informatie of onvoorziene wijzigingen, gebruik dan contactpagina om je aan te melden.

We wensen jullie een gezegend, zinvol, interessant maar ook leuk Bijbelleesproject! Spread the Word!

Eén antwoord op “Verslag Kick-Off 14/2/2019”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *