Bijeenkomst Blok 6: Spreuken, Prediker, Hooglied

Donderdagavond, 31 oktober was er een bijeenkomst om de gelezen bijbelboeken van het bijbelleesproject te behandelen. De opkomst was rond 40 a 45. Huibert Prins had een afwisselend programma voor deze avond bedacht met filmpjes (Het Bijbel Project), een quiz en vragenrondes. Er waren nog wat meer bijbelgedeelten gelezen maar de focus lag vooral op de wijsheidsliteratuur. Na een korte overdenking vooraf werden teksten gebeamed waarbij het publiek met gekleurde kaartjes kon aangeven uit welke van de drie boeken de tekst komt. Er kwamen verschillende vragen naar voren uit het publiek over de gelezen teksten.

De boeken nodigen uit om langer na te denken over de teksten. Ook is er samenhang. Spreuken met daarin levenswijsheid (die ‘t soms wel erg zwart-wit verwoord) met als basis: eerbied voor God. Prediker, de criticus, bevestigt dit maar lijkt soms ook te nuanceren op wat er in Spreuken staat: toeval bestaat en alles is “zinloos”. Dwz, de betekenis van alles is niet duidelijk of verwarrend (zoals rook of mist). Hooglied biedt alle openheid maar ook breekbaarheid in de liefde die God zo mooi gemaakt heeft.
Al met al weer genoeg stof tot nadenken. Samengevat een leerzame en interessante 1,5 uur.

Het volgende blok gaat over de laatste delen van Koningen en Kronieken en over Jesaja, Jona, Amos en Micha. Ds. Louren Blijdorp neemt de lead in de bijeenkomst op 12 december. We zitten dan weer in het Morgenlicht (zaal 4-5, combinatiezaal). Doe mee en herontdek de rijkdom van de Bijbel. Welkom en Spread the Word!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *